سلامت و پزشكي

سلامت و پزشكي

<-PostTitle->

 

جراحي يا عمل كيست مويي از روش هاي قطعي درمان اين بيماري است. كيست مويي يا سينوس پيلونيدال از دسته بيماري هاي ناحيه مقعد است كه معمولاً در بالاي كمر ايجاد شده و همراه با عفونت است. در مواردي مي توان آن را با درمان هاي خانگي و استفاده از دارو درمان نمود اما چون اين بيماري در اغلب موارد به اين درمان ها پاسخ نمي دهد نياز به  انجام جراحي است.جراحي روشي مطمئن براي درمان اين عارضه به شمار مي رود اما چون با مشكلات و عوارضي همراه است، نمي توان آن را به عنوان بهترين روش درماني معرفي نمود، بلكه بهترين روش درمان اين عارضه درمان كيست مويي با ليزر است. درمان با روش جراحي كيست، به دو روش زير انجام مي‌شود :

عمل جراحي كيست مويي به روش باز

جراحي كيست مويي به روش باز

در اين روش كه تحت بيهوشي و در مواردي بي حسي موضعي انجام مي شود، عفونت كيست تخليه شده و در واقع كيست به طور كامل از بدن خارج مي گردد. در نتيجه حفره اي از آن به جاي مي ماند. اين حفره در روش باز بخيه زده نمي شود تا از اين طريق بافت هاي زيرين كيست شروع به ترميم نمايد. اين حفره ايجاد شده بسته به مقدار كيست از اندازه يك نخود تا پرتقال متغير است. به علاوه از اين حفره به مدت يك هفته ترشحاتي خارج مي شود و به مرور با ترميم زخم اين ترشحات كاهش مي يابد.

اين روش نياز به پانسمان روزانه دارد اما از آنجايي كه بافت هاي كيست به طور كامل برداشته مي شوند و عفونت نيز تخليه مي شود، امكان عود مجدد اين عارضه به شدت كاهش مي يابد.

جراحي كيست مويي به روش بسته

عمل كيست مويي

در اين حالت نيز مشابه روش قبل (همراه با استفاده از بيهوشي يا بي حسي)  حفره كيست برش داده شده و عفونت را خارج مي كنند، اما اين بار زخم ايجاد شده بخيه ميشود. در اين حالت با فرض موفقيت عمل كيست مويي، سرعت بهبودي بسيار بيشتر است ولي امكان عفونت مجدد در اين روش افزايش مي يابد به همين منظور پزشك قبل از انجام اين عمل مصرف آنتي بيوتيك را تجويز مي كند.

در روش ديگر جراحي بسته با عنوان جراحي پلاستيك كه براي سينوس هاي پيشرفته استفاده مي شود، جراح پلاستيك با روشجراحي فلپ ناحيه عمل شده را به طور كامل مي بندد. انجام جراحي پلاستيك روشي موثرتر است و ميزان موفقيت بالايي دارد اما مدت زمان بستري شدن در بيمارستان بعد از اين عمل جراحي افزايش مي يابد.

در مواردي كه كيست به شدت دچار عفونت شده و نياز به عمل جراحي دارد؛ بر روي كيست يا آبسه ايجاد شده، برش داده مي شود تا عفونت خارج شود. اين روش جراحي كيست مويي به علت عدم تخليه كامل كيست، امكان عود مجدد آن وجود دارد. تخليه اورژانسي نيازي به بستري شدن در بيمارستان ندارد.

 

 

https://jarahlaser.com/


امتیاز :

بازدید : 148

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/2/14  | ۱۱ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

درمان خانگي كيست مويي و درمان كيست مويي با دارو روشهايي هستند كه مي‌توانند تاثير بسياري در روند بهبود اين بيماري داشته باشند. كيست مويي يا كيست پيلونيدال از انواع بيماري هاي دردناك و آزار دهنده نشيمنگاه است، كه درد بسيار و عفونت را به همراه مي آورد. اين كيست معمولاً در ناحيه پايين دنبالچه ايجاد شده و علت هاي گوناگوني براي ابتلا به اين بيماري در فرد وجود دارد. كيست مويي در مردان و جوانان شايع تر ديگر گروه ها مي باشد. در ادامه به بحث حول اين بيماري مي پردازيم:

آيا كيست مويي با دارو درمان ميشود؟

تاثير دارو بر كيست تنها در ميزان عفونت آن تاثير گذاشته و وابسته به مرحله اي است كه بيماري در آن قرار دارد، اگر ميزان عفونت و چرك ايجاد شده بر اثر كيست اندك باشد پزشك ممكن است داروهاي آنتي بيوتيك تجويز نمايد. اما بطور كلي مي توان گفت استفاده از دارو، درمان قطعي اين بيماري شناخته نمي شود بلكه كيست مويي تنها بايد برداشته و يا تخريب شود تا درمان قطعي بر روي آن انجام گيرد.

درمان خانگي كيست مويي

همان طور كه در قسمت قبل هم اشاره شد، اين بيماري را نمي توان با استفاده از داروهاي شيميايي و خانگي درمان نمود، بلكه درمان كيست مويي از طريق جراحي و ليزر امكان پذير است. اما استفاده از داروهاي طبيعي و خانگي بي تاثير نبوده، و مي تواند در كاهش علائم ناشي از اين بيماري از جمله درد و عفونت موثر باشد.

 

تصوير درمان خانگي كيست موسس

 

برخي از مهمترين داروهاي خانگي به اين شرح است:

سير

سير خواص بيشماري دارد، و بي شك در فرآيند درمان خانگي كيست مويي موثر است، سير با دارا بودن خاصيت آنتي بيوتيكي و ضد قارچي سيستم ايمني بدن را تقويت نموده و به درمان اين بيماري مي پردازد. براي استفاده از اين ماده لازم است يك يا چند حبه سير را له نموده و براي چند دقيقه بر روي كيست قرار دهيد. جهت اثر بخشي اين درمان را به مدت يك هفته و روزي يكبار تجديد نماييد.

زردچوبه

زردچوبه داراي خواص ضد التهابي است، و قادر است درد،عفونت و التهاب را كاهش دهد. براي استفاده از اين ماده جهت درمان كيست مويي لازم است مقداري زردچوبه را با آب و يا شير مخلوط نموده و خميري را تهيه كنيد، خمير زردچوبه تا زماني كه خشك شود بايد روي پوست باقي مانده و سپس شسته شود. اين درمان خانگي كيست مويي را بايد دوبار در روز و به مدت چند هفته ادامه دهيد.

آلوئه ورا

آلوئه ورا يك درمان قوي و موثر در از بين بردن علائم بيماري كيست مويي مثل درمان درد و تورم ناشي از آن مي باشد. اين گياه داراي خواص ضد آنتي باكتريال مي باشد.براي استفاده از اين روش درماني يك برگ از آلوئه ورا را تهيه نموده و ژل آن را خارج كنيد و مدت 20 دقيقه بر روي كيست قرار داده و سپس بشوييد. اين درمان خانگي را بايد حداقل 4 مرتبه در روز تكرار كنيد.

عسل

عسل ماده اي فوق العاده قوي مي باشد كه داراي خواص ضد التهابي و ضدعفوني كننده است. براي درمان خانگي كيست مويي با استفاده از عسل بايد مقدار عسل خالص را تهيه نموده و بر روي كيست بزنيد و يا اينكه مي توانيد يك قاشق عسل را در آب گرم حل نموده و بنوشيد.

نمك

نمك خواص بيشماري دارد و در كاهش التهاب و سوزش ناشي از كيست بسيار مفيد است،براي اين منظور مي توانيد از حمام آب و نمك استفاده كنيد در واقع مقداري نمك را به وان آب گرم اضافه نموده و براي مدت چند دقيقه در آب بنشينيد.

چاي كيسه اي

چاي كيسه اي داراي خواص اسيدي بوده، كه از عفونت جلوگيري نموده و در درمان خانگي كيست مويي موثر است. همچنين خواص ضد التهابي چاي كيسه اي درد و تورم را كاهش مي دهد. ابتدا چاي كيسه را به مدت 5 دقيقه در آب ولرم خيس كنيد، سپس كيسه را به مدت 10 دقيقه روي محل عفونت قرار دهيد. اين روش درماني با چند بار در روز و به مدت چند روز تكرار شود.

سركه سيب

سركه سيب داراي ماهيت اسيدي است و ph پوست را تنظيم مي كند، براي انجام اين روش درمان خانگي كيست مويي كافي است مقدار پنبه را به سركه سيب آغشته كرده و بر موضع قرار دهيد. اين روش درماني بايد حداقل 2 بار در روز تجديد شود.

كمپرس سرد و گرم

استفاده از كمپرس سرد ميتواند درد ناشي از كيست مويي را كاهش دهد و كمپرس گرم براي چرك و عفونت ناشي از اين بيماري مفيد است اما هيچ يك از آنها از پيشروي اين بيماري جلوگيري نمي كنند.

 

منبع: clinicdarman.com


امتیاز :

بازدید : 140

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/1/24  | ۱۲ | نویسنده : medicalhealth |